Osobna preobrazba

Ova zen karta iz skupine velikih arkana, u drugim špilovima tarota znana kao karta Smrt, najavljuje ili objavljuje veliku promjenu – umiranje starih obrazaca razmišljanja i ponašanja, dosadašnjeg načina života, posla ili nekog odnosa. Proces može biti neugodan samo ukoliko ste snažno vezani za ono što umire, tj. transformira se u novi pojavni oblik.

Promjene su cikličke, dio su života, a kad vam se ova zen karta pojavi, pruža vam saznanje da je jedna takva preobrazba na pomolu te vas priprema da biste joj se s mirom mogli prepustiti. Ako osjetite pritom tugu ili druge emocije, prihvatite ih kao dio procesa transformacije i dozvolite si odmor koji krijepi kako biste nakon preobrazbe obnovljeni krenuli dalje.

Ovo je vrijeme za duboko otpuštanje. Dozvolite bilo kakvoj boli, tuzi ili teškoćama da jednostavno budu prisutne i prihvatite njihovu “činjeničnost”. To je vrlo slično iskustvu Gautama Buddhe kad je, nakon godina traženja, konačno odustao znajući da nema više ništa što bi mogao učiniti. Upravo te noći postao je prosvijetljen. Preobrazba, poput smrti, dolazi u svoje vrijeme. I, poput smrti, prenosi vas iz jedne dimenzije u drugu.

Središnji lik na ovoj karti sjedi na golemom cvijetu praznine i u rukama drži simbole transformacije – mač koji zasijeca kroz iluziju, zmiju koja se pomlađuje odbacujući svoju kožu, slomljeni lanac ograničenja te simbol transcendentne dualnosti yin i yang. Jedna njegova ruka položena je u krilu, otvorena i prijemčiva. Druga seže prema dolje kako bi dotakla usne usnulog lica koje simbolizira smirenost koja se javlja kada se odmarate. Lotosov cvijet, koji se nalazi u jednoj od ruku, simbol je duha i preobrazbe te zajedništva suprotnosti – svjetla (sunca) i tame (vode). Na glavi mu je ptica nalik ždralu koja sagorijeva poput Feniksa kako bi se nanovo rodila iz vlastitog pepela.

U transformaciji vam može pomoći jedna od ovih vođenih meditacija:

🐍 Reiki energetska tehnika: tečajevi I, II i III stupnja i obnavljanja inicijacije, energetski tretmani, kidanje toksičnih vezanosti, rad na životnom prostoru:
https://boris-pecigos.com/reiki

🦉 Radiestezijske analize prostora i osoba, pitanja i odgovori na visak, energoterapije, energetsko čišćenje i zaštita prostora, skidanje uroka i crne magije:
https://sasho-martinovski.com

🐅 Osho zen tarot: čitanje iz karata, tematske zen analize, savjetovanje, individualni dopisni i live video tečajevi:
https://boris-pecigos.com/osho-zen-tarot

Čitajte nove objave direktno u svom e-mail inboxu!

Pratite nove objave za savjete za vaš osobni razvoj i energetsku higijenu, dnevne poruke raznih kartica, vođene meditacije i druga videa, poučna iskustva iz Borisove i Sashine prakse (Reiki inicijacije, energoterapije, rad na prostoru, rad s viskom i zen kartama), i druge teme iz našeg područja rada.