Kad imate osjećaj da je sve oko vas crno

Biti “u praznini” može biti dezorijentirajuće, čak i jezivo. Nema ničega za što biste se uhvatili, bez osjećaja ste za smjer, čak nemate niti naznaku koji bi izbor ili mogućnost mogli ležati pred vama. Ali, upravo je takvo bilo stanje čistog potencijala koji je postojao prije nego je stvoren svemir.

Sve što sada možete učiniti jest da se opustite u tom ništavilu… prepustite se toj tišini između riječi… promatrajte taj razmak između izdaha i udaha. I čuvajte kao dragocjenost svaki prazan trenutak tog iskustva. Rodit će se nešto sveto.

Ništavilo je za zapadnjački um zastrašujuće stanje, stanje nepostojanja, smrti. Za orijentalni um ništavilo jest jednostavno odsustvo stvari (kako engleski naziv karte lijepo dočarava: no-thingness, doslovno “bez stvari”), stanje kojem težite u meditaciji, stanje koje je zapravo sveprožimajuće, vječno i puno stvaralačkog potencijala.

No, to uzvišeno stanje svijesti trajno postižu vjerojatno samo sveci i rijetki prosvijetljeni mudraci. Nas obične smrtnike hvata jeza kada se nađemo u stanju ništavila, tzv. “noći duše”, osjećaja mraka u kojem ne vidimo ni tračka svjetla koje bi nam pokazalo gdje je izlaz.

Ova zen karta ukazuje upravo na to stanje – stanje ništavila, vakuuma, praznine, izgubljenosti i nedefiniranosti, a koje prate osjećaji zabrinutosti, straha, bespomoćnosti i malodušja. Ako se tako osjećate, znajte da je to ujedno i stanje velikog potencijala iz kojeg će konačno nastati nešto konkretno, definirati se i manifestirati u vašem životu.

Dok/kad ste u ovakvom mraku, može vam pomoći ova vođena meditacija:

🌳🦌🦉🐍🌲💎💥🙌
Reiki tečajevi i inicijacije, Vision Quest radionice, radiestezijska analiza prostora, energetsko čišćenje i zaštita prostora, radiestezijska analiza osobe, energetski tretmani, kidanje toksičnih vezanosti, energetsko čišćenje aure i balansiranje čakri, skidanje uroka i crne magije, trajna zaštita od energetskih napada:
https://boris-pecigos.com
https://sasho-martinovski.com
https://youtube.com/@boris-sasho
https://facebook.com/boris.pecigos.reiki

Kontakt
E-mail:
boris.pecigos@gmail.com
martinovski.sasho@gmail.com
Broj za informacije ili instant analizu i savjetovanje: 064/609096
Cijena: tel. 0,93 €/min., mob. 1,12 €/min., samo za 18+
(Operator: IT Jedan d.o.o., 072/700-700)

Čitajte nove objave direktno u svom e-mail inboxu!

Pratite nove objave kako biste primili praktične savjete za vaš osobni razvoj i energetsku higijenu, dnevne poruke iz raznih kartica, vođene meditacije i druga videa te poučna energetska, duhovna i mistična iskustva iz Borisove i Sashine prakse Reikija, radiestezije i radionica u prirodi.