Slomljeno srce i kako ga iscijeliti

Slomljeno srce je jedna od najtežih rana za iscijeliti jer često postupamo pogrešno: držimo se stoički praveći se da smo jaki, ili nas povreda povuče u ljutnju i bijes, ili padnemo u neproduktivno samosažalijevanje. Kakogod, sva tri načina nas zapravo odvajaju od iskrenog i otvorenog suočavanja s emocijama i boli u srcu.

Poruka ove Earth Wisdom karte je da osjetite svoje emocije u potpunosti, da im poklonite svoju pažnju i poštujete ih, da im dozvolite postojanje, ili bolje rečeno njihov tok kroz vaše tijelo i duh, jer priroda emocija nije da se trajno zadržavaju u vama. Pustite ih neka bivaju, a potom ih otpustite da oteku poput suza koje kaplju s cvjetova ove biljke na slici.

U iscjeljenju srca vam mogu pomoći elementi prikazani na slici ove karte, bilo da samo meditirate na njih ili ih fizički upotrebljavate. To su: esencija biljke srdašce, energija smaragda i simbolika trikvetre.

Trikvetra je keltski simbol koji ujedinjuje tri bitna aspekta: prirodu, vaše biće i univerzalnu višu svijest (kako je već shvaćate i doživljavate).

Srdašce je biljka koja sa svojim cvjetovima u obliku srca simbolizira ljubav u svom najširem kontekstu: ljubav i suosjećanje prema sebi i drugima, prema onome što radimo, prema svijetu, planetu i svim bićima na njoj. Simbol je strastvene romantične ljubavi. Biljka nosi značenje slobodnog izražavanja svojih emocija pa ako imate s tim teškoća, meditirajte na ovu biljku, ili je čak nabavite da vam njena esencija u tome pomaže. U nekim jezicima se biljka naziva “srce koje krvari” (bleeding heart) jer iz cvjetova kaplje rosa, pa ima značenje slomljenog srca (koje traži da bude iscijeljeno).

Smaragd je dragi kamen koji pomaže u emotivnom iscjeljivanju. Sa svojom zelenom bojom korespondira s bojom srčane čakre pa pomaže u njenom otvaranju i smirivanju emocija. Podržava bezuvjetnu ljubav, harmoniju u odnosima, obiteljski sklad i prijateljstvo, ali i inspiraciju, mudrost i strpljenje. Zelena boja je i boja prirode pa vas smaragd povezuje s iscjeljujućom snagom prirode. Aventurin je poludragi kamen koji je po svojstvima sličan smaragdu i možete ga koristiti s istom svrhom.

Meditirajte na ovu kartu. Promatrajte je nekoliko minuta, a potom zamislite sebe da ste preneseni u prizor s karte. Osjetite nježnost ove biljke na svojim dlanovima i primite njenu esenciju u svoje srce. Povežite se s energijom smaragda. Dotaknite simbol trikvetre i osjetite spoj sa svojim duhom, s prirodom i s višom sviješću. Primajte osjećanja i informacije, razgovarajte s likovima i pojavama koje vam dođu u meditaciji, razmjenjujte misli, izrazite svoje emocije, isplačite se, iscijelite se. Dozvolite si vrijeme koje vam je potrebno pa tek onda izađite iz meditacije.

Meditaciju ili neki svoj način iscjeljivanja slomljenog srca možete započeti sa sljedećom afirmacijom:
“Moje srce je povrijeđeno. Osjećam bol i imenujem izvor te boli. Dozvoljavam si osjetiti emocije iako je to teško. Poštujem sve što moje srce doživljava. Otpuštam bol.”

🦌 REIKI, RADIESTEZIJA, TAROT 🦉
tečajevi i inicijacije, energetski tretmani, kidanje toksičnih vezanosti, radiestezijske analize prostora i osoba, energetsko čišćenje i zaštita prostora, skidanje uroka i crne magije, savjetovanje na karte i visak
boris-pecigos.com
sasho-martinovski.com

Čitajte nove objave direktno u svom e-mail inboxu!

Pratite nove objave za savjete za vaš osobni razvoj i energetsku higijenu, dnevne poruke raznih kartica, vođene meditacije i druga videa, poučna iskustva iz Borisove i Sashine prakse (Reiki inicijacije, energoterapije, rad na prostoru, rad s viskom i zen kartama), i druge teme iz našeg područja rada.