Tri razine svijesti

Ova zen karta specifično govori o razvoju vaše svijesti iz dva ekstrema (trome pasivnosti i burnog aktivizma) prema ravnoteži. Karta želi skrenuti pozornost na te tri etape evolucije svijesti i govori da je na pomolu neka nova etapa u vašem poimanju sebe ili situacije te načinu na koji reagirate. Poziva vas na iskreno preispitivanje kako biste vidjeli gdje ste to točno sada (jeste li deva, lav ili dijete?) i ukazuje da je vrijeme za sljedeću fazu razvoja svijesti koja donosi osjećaj preporoda.

Prikazana je evolucija svijesti kako ju je opisao Friedrich Nietzsche u svojoj knjizi Tako je govorio Zaratustra. Ona govori o tri razine: o devi, lavu i djetetu.

Deva je pospana, tupa i samodopadna. Živi u obmani misleći da predstavlja planinski vrhunac, no zapravo je toliko zaokupljena mišljenjem drugih o sebi da jedva da ima vlastite energije. Kod nas bi se umjesto deve za prikaz tog stanja svijesti mogla koristiti ovca.

Iz deve izranja lav. Kad shvatite da ste propuštali život, počinjete govoriti “ne” zahtjevima drugih. Mičete se iz gomile, te sami i ponosni ričete svoju istinu. Osjećate se drugačiji, slobodni, ali ni tu nema mira, a ego vreba da vas preuzme u samoobmani svoje veličine i posebnosti (“ja sam drugačiji, nisam kao ostali, nisam ovca kao drugi” – zvoni li vam ovo?).

U konačnoj fazi napokon izranja dijete, ni pokorno ni buntovno, već nevino, spontano i vjerno svom vlastitom biću. Živi svoju istinu, zaigrano je, ne promatra ozbiljno svijet, ne zamjera niti se dugo ljuti, i prirodno je svjesno svoje vrijednosti kao bića.

U kojem god stanju da se sada nalazite – uspavanom i depresivnom (deva) ili bučnom i buntovnom (lav), budite svjesni da će ono evoluirati u nešto novo, ako to dozvolite. Ovo je vrijeme rasta i promjene iz jedne faze u sljedeću. Samo zapamtite, ako ste bili deva, ne možete preskočiti fazu lava. Ona je itekako potrebna prije nego shvatite kako biti kao dijete.

Ova vođena meditacija vam može pomoći u prijelazu iz jedne faze u drugu:

🌳🦌🦉🐍🌲💎💥🙌
Reiki tečajevi i inicijacije, Vision Quest radionice, radiestezijska analiza prostora, energetsko čišćenje i zaštita prostora, radiestezijska analiza osobe, energetski tretmani, kidanje toksičnih vezanosti, energetsko čišćenje aure i balansiranje čakri, skidanje uroka i crne magije, trajna zaštita od energetskih napada:
https://boris-pecigos.com
https://sasho-martinovski.com
https://youtube.com/@boris-sasho
https://facebook.com/boris.pecigos.reiki

Kontakt
E-mail:
boris.pecigos@gmail.com
martinovski.sasho@gmail.com
Broj za informacije ili instant analizu i savjetovanje: 064/609096
Cijena: tel. 0,93 €/min., mob. 1,12 €/min., samo za 18+
(Operator: IT Jedan d.o.o., 072/700-700)

Čitajte nove objave direktno u svom e-mail inboxu!

Pratite nove objave kako biste primili praktične savjete za vaš osobni razvoj i energetsku higijenu, dnevne poruke iz raznih kartica, vođene meditacije i druga videa te poučna energetska, duhovna i mistična iskustva iz Borisove i Sashine prakse Reikija, radiestezije i radionica u prirodi.