Što su to inicijacije u Reiki tehniku, tj. usklađivanja ili Reiju?

Inicijacija ili usklađivanje je ritual kojim Reiki majstor i učitelj kod učenika “otvara” sve potrebne energetske kanale za pojačani protok iscjeljujuće kozmičke energije (ki, chi), čisti ih od “blokada” i “širi” ih, a učenika trajno povezuje s univerzalnom kozmičkom energijom kako bi joj mogao momentalno pristupiti već pri samoj pomisli na Reiki. Pri inicijaciji se napravi “program” kako bi energija slijedila inicijantove svjesne namjere u primjeni Reikija, kako bi učenik prenosio Reiki kroz život s poštovanjem, živio Reiki na svoju najveću dobrobit i dobrobit drugih na svim razinama postojanja.

Pri inicijaciji se postavlja i namjera da se razvijaju učenikovi prirodni darovi, talenti, vještine i da mu Reiki pomogne ostvariti sebe i ispuniti svoju misiju na Zemlji. Zanimljivo je da mi nakon tečaja (inicijacije) neki učenici javljaju da su se nenadano počeli baviti nečim novim, da su otkrili nove vještine i talente kod sebe, a kod nekih se čak javljaju i određene parapsihološke sposobnosti.

Inicijacija je doista svojevrsni “kvantni skok” na polju duhovnog i energetskog razvoja osobe!

Broj inicijacija po stupnju i oblik rituala variraju od učitelja do učitelja (od škole do škole). Najvažnija je namjera učitelja da uskladi učenika s iscjeljujućom energijom prema određenom stupnju Reikija te otvorenost učenika da prihvati i primi usklađivanje. Sam ritual ima svoju svrhu, ali manje je važan od same namjere.

Na mojem tečaju Reikija prvog stupnja radim četiri inicijacije, a na drugom i trećem stupnju radim po jednu inicijaciju.

U japanskoj tradiciji Reikija inicijacija se naziva Reiju (što se prevodi kao osnaživanje ili duhovni blagoslov) i prima se ne samo jednom na tečaju već i kasnije, redovito na sastancima reikista. Opetovane inicijacije jačaju unutrašnju energiju učenika, pojačavaju sposobnost kanaliziranja iscjeljujuće energije te ubrzavaju osobni i duhovni razvoj učenika.

Reiju osnaživanje nije dio prvotne zapadne verzije Reikija koja je potekla od Hawayo Takate (ona je donijela Reiki u SAD 1935-38., odakle se počeo širiti svijetom u 1980-im godinama). Otkrilo se tek početkom ovog milenija da je Reiju bio redovna praksa u Usuijevo vrijeme, a i sastavni je dio radionica kod reikista iz tajnovitog japanskog društva koje je osnovano odmah po Usuijevoj smrti (umro je 1926.).

Ja sam Reiju (reinicijaciju, osnaživanje) usvojio kao korisnu podršku osobnom razvoju i primjenjujem ga uživo i na online Reiki radionicama onima koji ga žele primiti.

Protok energije kroz svoje kanale možete vrlo lako osjetiti ako napravite ovu moju vođenu meditaciju:

S Reiki inicijacijom, taj protok se znatno pojača.

🌳🦌🦉🐍🌲💎💥🙌
Reiki tečajevi i inicijacije, Vision Quest radionice, radiestezijska analiza prostora, energetsko čišćenje i zaštita prostora, radiestezijska analiza osobe, energetski tretmani, kidanje toksičnih vezanosti, energetsko čišćenje aure i balansiranje čakri, skidanje uroka i crne magije, trajna zaštita od energetskih napada:
https://boris-pecigos.com
https://sasho-martinovski.com
https://youtube.com/@boris-sasho
https://facebook.com/boris.pecigos.reiki

Kontakt
E-mail:
boris.pecigos@gmail.com
martinovski.sasho@gmail.com
Broj za informacije ili instant analizu i savjetovanje: 064/609096
Cijena: tel. 0,93 €/min., mob. 1,12 €/min., samo za 18+
(Operator: IT Jedan d.o.o., 072/700-700)

Čitajte nove objave direktno u svom e-mail inboxu!

Pratite nove objave kako biste primili praktične savjete za vaš osobni razvoj i energetsku higijenu, dnevne poruke iz raznih kartica, vođene meditacije i druga videa te poučna energetska, duhovna i mistična iskustva iz Borisove i Sashine prakse Reikija, radiestezije i radionica u prirodi.