Pet Reiki principa

Pet Reiki principa (načela) se tradicionalno prenose učenicima na prvom stupnju Reikija, a u sebi sadrže duboku duhovnu mudrost. Oni nisu samo za reikiste već su primjenjivi za svakoga tko radi na sebi i želi smireniji, sretniji i ispunjeniji život.

Mikao Usui, Japanac koji je 1922. godine utemeljio Reiki sustav iscjeljivanja, ove je principe izvukao iz pjesama cara Meijija (1852. – 1912.). Napravio je odabir 125 pjesama koje je preporučio da se svakodnevno recitiraju i da se o njima promišlja jer su važne za duhovni razvoj.

Pet načela glase:

  • Samo danas se neću ljutiti.
  • Samo danas se neću brinuti.
  • Samo danas ću biti zahvalan.
  • Samo danas ću marljivo raditi. (Samo danas ću dati sve od sebe.)
  • Samo danas ću poštivati sva živa bića. (Samo danas ću biti ljubazan prema svima; Samo danas ću biti suosjećajan.)

Izraz “samo danas” nosi vrlo duboko značenje: nemojte si stvarati pritisak da to morate trajno primjenjivati. Pokušajte samo danas. Samo danas!

Pokušajte malo dublje promisliti o svakom načelu! Uvidjet ćete njihovu mudrost… 🧘‍♀️🧘‍♂️💜

Ovih pet principa je zapisano i na Usuijevom nadgrobnom spomeniku (podignutom 1927. godine), što pokazuje da ih je Hawayo Takata, koja je donijela Reiki na Zapad, vjerno prenijela svojim učenicima. U literaturi se pojavljuju samo neznatne stilske razlike.

Više o Reikiju:

🌳🦌🦉🐍🌲💎💥🙌
Reiki tečajevi i inicijacije, Vision Quest radionice, radiestezijska analiza prostora, energetsko čišćenje i zaštita prostora, radiestezijska analiza osobe, energetski tretmani, kidanje toksičnih vezanosti, energetsko čišćenje aure i balansiranje čakri, skidanje uroka i crne magije, trajna zaštita od energetskih napada:
https://boris-pecigos.com
https://sasho-martinovski.com
https://youtube.com/@boris-sasho
https://facebook.com/boris.pecigos.reiki

Kontakt
E-mail:
boris.pecigos@gmail.com
martinovski.sasho@gmail.com
Broj za informacije ili instant analizu i savjetovanje: 064/609096
Cijena: tel. 0,93 €/min., mob. 1,12 €/min., samo za 18+
(Operator: IT Jedan d.o.o., 072/700-700)

Čitajte nove objave direktno u svom e-mail inboxu!

Pratite nove objave kako biste primili praktične savjete za vaš osobni razvoj i energetsku higijenu, dnevne poruke iz raznih kartica, vođene meditacije i druga videa te poučna energetska, duhovna i mistična iskustva iz Borisove i Sashine prakse Reikija, radiestezije i radionica u prirodi.