Energije obilja

Neka vas prate divne energije obilja!
🍀💝🧘‍♀️💶💰🧘‍♂️

Kažu da novac nije ključ za sreću. Međutim, s novcem se taj ključ do sreće može napraviti!

Osho kaže da su istočnjaci odbacili tijelo i materiju, nazivajući ih iluzijom, mayom, nečime što zapravo ne postoji i što se samo čini da postoji. Oni su odbacili svijet, posvetili su se samo duhovnosti – i zato su ostali siromašni i bolesni. Druga polovica čovječanstva je pak prihvatila materijalni svijet, ali je odbacila onaj unutrašnji. Oboje je polovično! A što je polovično nije cijelo.

I na Zapadu se brojni ljudi okreću duhovnosti, bilo u njenim tradicionalnim oblicima u okrilju religija ili u slobodnijim New Age formama bliskijima orijentalnim učenjima. Ipak, zamjetljivo je koliko “alternativaca” pritom odbacuje materijalne potrebe i novac kao nešto neduhovno, prljavo i produkt konzumerizma i kapitalizma. Raskol između duhovnog i materijalnog nikako da se iscijeli.

Oshova zen filozofija uči da čovjek može postati cjelovit samo ako u sebi sjedini Buddhu i Zorbu. “Grk Zorba” novela je Nikosa Kazantsakisa iz 1946. godine prema kojoj je kasnije snimljen film i mjuzikl. Tema novele, filma i mjuzikla je suprotnost koju je opisao Friedrich Nietzsche između apolonskog, racionalnog i sređenog gledanja na svijet i dionizijske ekstatične spontanosti koja je predstavljena Zorbom.

Osho je toliko volio parabolu o Zorbi Buddhi da je u svojem špilu zen tarota kartu “Kralja elementa zemlje” posvetio njemu. Ovako ga je opisao:

“Ovaj dionizijski lik prava je slika cjelovitog muškarca, Zorbe Buddhe koji može piti vino, plesati na plaži i pjevati na kiši, a istovremeno uživati u dubinama razumijevanja i mudrosti koje pripadaju mudracima. U jednoj ruci drži lotos čime pokazuje da poštuje i unutar sebe njeguje čar ženstvenosti. Njegova razgolićena prsa (i otvoreno srce) kao i opušten trbuh pokazuju da je on “doma” i sa svojom muževnošću. Krajnje je potpun. Sva četiri elementa zemlje, vatre, vode i zraka spajaju se u Kralju duge koji sjedi na knjizi životne mudrosti. Ako si žena, Kralj duge u tvoj život donosi podršku svojih muških energija, jedinstvo sa srodnom dušom u tebi. Za mušku osobu ova karta predstavlja vrijeme razbijanja konvencionalnih muških stereotipa i dozvoljavanje punini cjelovitog ljudskog bića da zablista.”

Osho je toliko naglašavao važnost povezivanja materijalnog i duhovnog da je čak element zemlje koji u ezoteriji predstavlja sve ono fizičko i materijalno te konkretnu, opipljivu manifestaciju, kao i fizičku senzualnost, u svom špilu zen tarota označio simbolom duge. Duga je most koji spaja zemlju i nebo, fizičko i duhovno. Time je želio naglasiti da se prosvjetljenje može postići i kroz “prizemne” fizičke aktivnosti jednako kao i kroz duhovne prakse. Poanta je biti svjestan i prisutan u sadašnjem trenutku.

Karta Kralja zemlje (Kralja duge) u sebi sjedinjuje energiju elementa zemlje (materije) i energiju vatre (volje, akcije), jer svaki kralj nosi energiju elementa vatre. Otuda dolazi i obilje – iz materijalizacije stvaralačke energije. Ključ do sreće iz uvodne rečenice s novcem doista možete napraviti, ali samo ako posjedujete znanje i mudrost koji proizlaze iz duha.

Osim osnovnog značenja Zorbe Buddhe prikazanog na ovoj zen karti, koje je gore opisano Oshovim riječima – spoj muškog i ženskog, materijalnog i duhovnog, intelektualnog i emotivnog, ova karta govori i o obilju koje onda prirodno proizlazi iz tog spoja – obilju duha, obilju emotivnog života, obilju znanja i razumijevanja, ali i o materijalnom obilju u svim svojim mogućim oblicima (novac i konkretne fizičke stvari, užici i tjelesna zadovoljstva, itd.).

Pa neka vas prate ove divne energije obilja! Promišljajte o njima, upijajte ih u sebe, usvojite ih… i neka se manifestiraju u vašem životu. Budite i vi Zorba Buddha!
🍀💝🧘‍♀️💶💰🧘‍♂️

🌳🦌🦉🐍🌲💎💥🙌
Reiki tečajevi i inicijacije, Vision Quest radionice, radiestezijska analiza prostora, energetsko čišćenje i zaštita prostora, radiestezijska analiza osobe, energetski tretmani, kidanje toksičnih vezanosti, energetsko čišćenje aure i balansiranje čakri, skidanje uroka i crne magije, trajna zaštita od energetskih napada:
https://boris-pecigos.com
https://sasho-martinovski.com
https://youtube.com/@boris-sasho
https://facebook.com/boris.pecigos.reiki

Kontakt
E-mail:
boris.pecigos@gmail.com
martinovski.sasho@gmail.com
Broj za informacije ili instant analizu i savjetovanje: 064/609096
Cijena: tel. 0,93 €/min., mob. 1,12 €/min., samo za 18+
(Operator: IT Jedan d.o.o., 072/700-700)

Čitajte nove objave direktno u svom e-mail inboxu!

Pratite nove objave kako biste primili praktične savjete za vaš osobni razvoj i energetsku higijenu, dnevne poruke iz raznih kartica, vođene meditacije i druga videa te poučna energetska, duhovna i mistična iskustva iz Borisove i Sashine prakse Reikija, radiestezije i radionica u prirodi.