Jačina Reikija po stupnjevima?

Na slici je prikaz otvaranja energetskih kanala, tj. njihove jačine po stupnjevima Reikija, a koji sam našao na internetu. Moram odmah reći da ovo nikako nije točno. Naići ćete na izjave nekih Reiki majstora da drugi stupanj Reikija pojačava energiju čak četiri puta više nego prvi stupanj, no to baš i nije tako.

Iscjeljujuća energija, jednom kada ste inicirani u Reiki, jednako je jaka bez obzira na kojem ste stupnju učenja. S prvim stupnjem i samo s polaganjem ruku možete napraviti doslovno čuda u svojem i tuđim životima ako ste predani i primjenjujete Reiki redovito na sebi, drugima, životinjama, biljkama i za prostor i stvari.

“Jačina” iscjeljujuće energije, što je zapravo jačina vaše osobne sposobnosti kanaliziranja energije i vještina vašeg rada s njom, ovisi o tome koliko radite s Reiki tehnikom, o vašem iskustvu i razumijevanju koje ste pritom stekli te o vašem osobnom (duhovnom) razvoju, a ne o stupnju Reikija kojeg imate (niti o broju tečajeva drugih tehnika koje ste možda završili). Što više radite s Reikijem, vaš je kanal čišći pa ste sposobniji bolje kanalizirati univerzalnu kozmičku energiju, jasnije je osjećati i imati bolje učinke. Može vam se činiti da je energija jača, ali zapravo ste vi postali vještiji.

Netko s prvim stupnjem tko radi redovito i predano na sebi, s drugima, biljkama, životinjama i s prostorom, može biti puno “jači” od nekog majstora Reikija koji je zanemario redovitu praksu te se diči samo titulom majstora.

Na drugom stupnju Reiki tehnike uče se brojni novi i suptilniji načini rada s energijom, a učenik napravi svojevrsni duhovni kvantni skok. U neku ruku ojača učenik (a ne energija) te on dosiže nove razine sklada i mira u svom unutrašnjem svijetu. Zato se na japanskom drugi stupanj Reiki tehnike naziva Okuden, što znači “unutarnje učenje”.

Budite zdravo skeptični prema informacijama koje čitate o Reikiju, jer internet, literatura i skripte s raznih tečajeva su preplavljene svime i svačime.

Boris Pecigoš, Reiki majstor i učitelj

🌳🦌🦉🐍🌲💎💥🙌
Reiki tečajevi i inicijacije, Vision Quest radionice, radiestezijska analiza prostora, energetsko čišćenje i zaštita prostora, radiestezijska analiza osobe, energetski tretmani, kidanje toksičnih vezanosti, energetsko čišćenje aure i balansiranje čakri, skidanje uroka i crne magije, trajna zaštita od energetskih napada:
https://boris-pecigos.com
https://sasho-martinovski.com
https://youtube.com/@boris-sasho
https://facebook.com/boris.pecigos.reiki

Kontakt
E-mail:
boris.pecigos@gmail.com
martinovski.sasho@gmail.com
Broj za informacije ili instant analizu i savjetovanje: 064/609096
Cijena: tel. 0,93 €/min., mob. 1,12 €/min., samo za 18+
(Operator: IT Jedan d.o.o., 072/700-700)

Čitajte nove objave direktno u svom e-mail inboxu!

Pratite nove objave kako biste primili praktične savjete za vaš osobni razvoj i energetsku higijenu, dnevne poruke iz raznih kartica, vođene meditacije i druga videa te poučna energetska, duhovna i mistična iskustva iz Borisove i Sashine prakse Reikija, radiestezije i radionica u prirodi.