Obilje

Ovaj dionizijski lik prava je slika cjelovitog muškarca – “Zorbe Bude” koji može piti vino, plesati na plaži i pjevati na kiši, a istovremeno uživati u dubinama razumijevanja i mudrosti koje pripadaju mudracima.

Ako ste žensko, energija ove zen karte u vaš život donosi podršku vaših (!) muških energija, jedinstvo sa srodnom dušom u tebi.

Za mušku osobu ova karta predstavlja vrijeme proboja konvencionalnih muških stereotipa i dozvoljavanje punini cjelovitog ljudskog bića da zablista.

Lik na slici u jednoj ruci drži lotos čime pokazuje da poštuje i unutar sebe njeguje čar ženstvenosti. Njegova razgoljena prsa (i otvoreno srce) kao i opušten trbuh pokazuju da je on doma i sa svojom muškošću. Krajnje je potpun. Sva četiri elementa zemlje, vatre, vode i neba spajaju se u njemu koji sjedi na knjigama životne mudrosti.

Grk Zorba novela je Nikosa Kazantsakisa iz 1946. godine prema kojoj je kasnije snimljen film i mjuzikl. Tema je suprotnost koju je opisao Friedrich Nietzsche između apolonskog, racionalnog i sređenog gledanja na svijet i dionizijske ekstatične spontanosti koja je predstavljena Zorbom.

Oshova zen filozofija uči da čovjek može postati cjelovit samo ako u sebi sjedini Zorbu i Budu. Osho kaže da su istočnjaci odbacili tijelo i materiju, nazivajući ih iluzijom, mayom, nečim što zapravo ne postoji i što se samo čini da postoji. Oni su odbacili svijet i zato su ostali siromašni i bolesni. Druga polovica čovječanstva je prihvatila materijalni svijet, ali je odbacila onaj unutrašnji. Oboje je polovično! A što je polovično nije cijelo.

Osim osnovnog značenja – spoj muškog i ženskog, materijalnog i duhovnog, intelektualnog i emotivnog – ova karta govori i o obilju koje onda prirodno proizlazi iz tog spoja, obilju duha, obilju emotivnog života, obilju znanja i razumijevanja, ali i o materijalnom obilju u svim svojim mogućim oblicima (novac i konkretne fizičke stvari, užici i tjelesna zadovoljstva…).

🌳🦌🦉🐍🌲💎💥🙌
Reiki tečajevi i inicijacije, Vision Quest radionice, radiestezijska analiza prostora, energetsko čišćenje i zaštita prostora, radiestezijska analiza osobe, energetski tretmani, kidanje toksičnih vezanosti, energetsko čišćenje aure i balansiranje čakri, skidanje uroka i crne magije, trajna zaštita od energetskih napada:
https://boris-pecigos.com
https://sasho-martinovski.com
https://youtube.com/@boris-sasho
https://facebook.com/boris.pecigos.reiki

Kontakt
E-mail:
boris.pecigos@gmail.com
martinovski.sasho@gmail.com
Broj za informacije ili instant analizu i savjetovanje: 064/609096
Cijena: tel. 0,93 €/min., mob. 1,12 €/min., samo za 18+
(Operator: IT Jedan d.o.o., 072/700-700)

Čitajte nove objave direktno u svom e-mail inboxu!

Pratite nove objave kako biste primili praktične savjete za vaš osobni razvoj i energetsku higijenu, dnevne poruke iz raznih kartica, vođene meditacije i druga videa te poučna energetska, duhovna i mistična iskustva iz Borisove i Sashine prakse Reikija, radiestezije i radionica u prirodi.