Urbani mitovi o Reikiju

Urbani mitovi o Reikiju su neke izjave o kontraindikacijama za Reiki ili upozorenja kada se Reiki energetski tretman ne bi smio raditi. Naravno, nazivam ih mitovima jer su posve neutemeljeni. No, kako su vrlo rašireni među Reiki praktičarima, na žalost i kod mnogih majstora Reikija, ovdje pišem o njima i objašnjavam zašto “ne drže vodu”.

Ovo su neki od tih mitova:

  • Reiki se ne smije raditi za slomljenu kost prije namještanja da krivo ne zaraste;
  • Reiki se ne smije raditi osobi pod anestezijom da se ne probudi;
  • Reiki se ne smije raditi osobama s pacemakerom jer bi mogao promijeniti ritam;
  • Reiki se ne smije raditi dijabetičarima da im se ne poremeti razina šećera u krvi;
  • Ne smiju se prekrižiti noge ili ruke jer to blokira protok energije;
  • Ne smije se nositi nakit ili sat jer to blokira protok energije;
  • Ne smije se piti kava, jaki čaj ili alkohol prije Reiki seanse;
  • Reiki smijete raditi samo onima koji ga mogu platiti ili na drugi način dati nešto zauzvrat, jer u suprotnom na sebe navlačite karmički dug (neki idu toliko daleko da naplaćuju i roditeljima, djeci ili braći i sestrama);
  • Reiki čudesno ozdravljuje sve što dotakne.

Ovo su neutemeljeni mitovi koji su se raširili među Reiki praktičarima. Reiki je po definiciji “od duha vođena univerzalna životna energija” i kao takva uvijek čini ono što je za najviše dobro osobe koja prima Reiki tretman. Stoga Reiki ne može učiniti nikakvo zlo! Neće kost krivo zarasti i time stvoriti probleme osobi, neće se pacijent probuditi usred operacije i tako doživjeti šok, neće se poremetiti razina šećera u krvi toliko da bi dijabetičar pao u komu, pacemaker neće promijeniti ritam i time ugroziti osobu, prekrižene noge ili nakit neće zaustaviti protok energije koja stoji iza cijelog svemira, kava ili alkohol ne mogu omesti tok iscjeljujuće energije i nećete navući na sebe nikakav karmički dug ako radite Reiki besplatno (po logici tog mita – možda time baš vraćate dug?).

Glede čudesnog ozdravljenja, podsjetimo se da Reiki nikad ne radi protivno volji osobe i protivno svrsi neke bolesti ili životne situacije na nivou duše, tako da se iscjeljenje neće dogoditi ako postoji jak unutarnji otpor ili neka viša svrha bolesti ili životne situacije.

Iako ste si možda popili čašicu alkohola (ili čitavu bocu?) i k tome još i jaku kavu te uz nakit na sebi imate i prekrižene noge, osjetite kako energija ipak djeluje dok slušate ovaj video s instant Reiki seansom, a kako sam ga snimio da bude besplatno dostupan, ja ću, naravno, preuzeti na sebe sve vaše karmičke dugove (sarkazam!):

Boris Pecigoš, Reiki majstor

🌳🦌🦉🐍🌲💎💥🙌
Reiki tečajevi i inicijacije, Vision Quest radionice, radiestezijska analiza prostora, energetsko čišćenje i zaštita prostora, radiestezijska analiza osobe, energetski tretmani, kidanje toksičnih vezanosti, energetsko čišćenje aure i balansiranje čakri, skidanje uroka i crne magije, trajna zaštita od energetskih napada:
https://boris-pecigos.com
https://sasho-martinovski.com
https://youtube.com/@boris-sasho
https://facebook.com/boris.pecigos.reiki

Kontakt
E-mail:
boris.pecigos@gmail.com
martinovski.sasho@gmail.com
Broj za informacije ili instant analizu i savjetovanje: 064/609096
Cijena: tel. 0,93 €/min., mob. 1,12 €/min., samo za 18+
(Operator: IT Jedan d.o.o., 072/700-700)

Čitajte nove objave direktno u svom e-mail inboxu!

Pratite nove objave kako biste primili praktične savjete za vaš osobni razvoj i energetsku higijenu, dnevne poruke iz raznih kartica, vođene meditacije i druga videa te poučna energetska, duhovna i mistična iskustva iz Borisove i Sashine prakse Reikija, radiestezije i radionica u prirodi.