Ovo se događa kad se uspoređujete s drugima

Hajde, suočite se s tim – uvijek će postojati netko tko će biti ljepši, talentiraniji, jači, inteligentniji ili naočigled sretniji od vas. I obratno, uvijek će biti onih koji će biti slabiji od vas na svim ovim područjima. Način da otkrijete tko ste vi nije u tome da se uspoređujete s drugima, već da vidite ispunjavate li svoje vlastite potencijale na najbolji mogući način.

Tko vam je ikada rekao da je bambus ljepši od hrasta ili da je hrast dragocjeniji od bambusa? Mislite li da hrast želi imati šuplje deblo poput bambusa? Je li bambus ljubomoran na hrast zbog njegove veličine i što mu lišće ujesen mijenja boju? Sama pomisao na to da se ova dva drveta međusobno uspoređuju čini se smiješnom, no mi ljudi izgleda da teško prestajemo s tom navikom.

Ova zen karta uspoređivanja može ukazivati na dvije krajnosti koje vam mogu uzrokovati probleme. Jedna krajnost je kompleks manje vrijednosti koji vas navodi na stalno uspoređivanje s drugima, a koje vam donosi samo još veći nemir. Druga krajnost je egoizam, tj. osjećaj nadmoći u kojoj mislite da ste bolji, a time i vrjedniji od drugih. Ako ste takvi, potrebni su vam slabiji i manji od vas kako biste se sami osjećali vrijednima, a u vašoj dubini opet leži osjećaj manje vrijednosti. U svakom slučaju, svjesno ili nesvjesno, tražite odgovor na pitanje “tko sam ja?”, ali to radite na krivi način.

Bilo kakvo uspoređivanje s drugima ili određivanje nečije vrijednosti na temelju komparacije s nekim drugim ne može donijeti ništa dobro. Mir u duši koji proizlazi od spoznaje vlastite vrijednosti postiže se samo življenjem vlastitih potencijala i mogućnosti, prihvaćanjem sebe takvima kakvi jesmo. Obasipanje reklamama i propagandom umjetnih vrijednosti, pa čak i u takozvanom alternativnom svijetu, nametanje normi masama koje ih slijepo slijede, sve to i na vas vrši pritisak da se uklopite. U takvim okolnostima veliki je izazov ne se uspoređivati s drugima i izgraditi osjećaj vrijednosti samo na spoznaji vlastitih potencijala i njihovoj manifestaciji koja uopće ne mora biti u skladu s normama obitelji, okoline i društva u cjelini.

🌳🦌🦉🐍🌲💎💥🙌
Reiki tečajevi i inicijacije, Vision Quest radionice, radiestezijska analiza prostora, energetsko čišćenje i zaštita prostora, radiestezijska analiza osobe, energetski tretmani, kidanje toksičnih vezanosti, energetsko čišćenje aure i balansiranje čakri, skidanje uroka i crne magije, trajna zaštita od energetskih napada:
https://boris-pecigos.com
https://sasho-martinovski.com
https://youtube.com/@boris-sasho
https://facebook.com/boris.pecigos.reiki

Kontakt
E-mail:
boris.pecigos@gmail.com
martinovski.sasho@gmail.com
Broj za informacije ili instant analizu i savjetovanje: 064/609096
Cijena: tel. 0,93 €/min., mob. 1,12 €/min., samo za 18+
(Operator: IT Jedan d.o.o., 072/700-700)

Čitajte nove objave direktno u svom e-mail inboxu!

Pratite nove objave kako biste primili praktične savjete za vaš osobni razvoj i energetsku higijenu, dnevne poruke iz raznih kartica, vođene meditacije i druga videa te poučna energetska, duhovna i mistična iskustva iz Borisove i Sashine prakse Reikija, radiestezije i radionica u prirodi.