REIKI

Reiki je jednostavna, a moćna energetska tehnika opuštanja, samoiscjeljivanja, osobnog razvoja i ostvarivanja sebe u životu, kao i tehnika iscjeljivanja drugih. Porijeklom je iz Japana. Reiki nije magija, kult ili religija. Reikijem možete pomoći sami sebi ne samo u fizičkom zdravlju, već u svim područjima života, kao što su stres i opuštanje, postizanje unutarnjeg mira i sklada, jasnoća u mislima i koncentracija, energiziranje i jačanje volje, razni emotivni i psihološki problemi, popravljanje odnosa, kidanje negativnih vezanosti, uklanjanje toksičnosti među ljudima, iscjeljivanje prošlih trauma, energetska čišćenja i zaštite ljudi, prostora i vozila, rad na željama i ciljevima, energetsko programiranje, slanje energije u predstojeće događaje, energetska pomoć umirućima, itd.


.
.

Značenje riječi “Reiki”

.
Rei
 na japanskom znači duhovnosveto ili viša inteligencija, a ki se prevodi kao energijauniverzalna životna energija ili sveprožimajuća energija. Izraz ki je istovjetan kineskom chi ili qi. Na protoku chija, kija ili jednostavno energije temelje se brojne istočnjačke discipline danas poznate na Zapadu, poput taoizma, feng shuija, akupunkture, shiatsua, borilačkih vještina, tai chija, chi gonga, aikida i dr.

Višeslojnost japanskog jezika, kao i važnost konteksta otežavaju precizno prevođenje pojma “reiki”. U starijim knjigama “reiki” se prevodio kao univerzalna životna energija, ali to se zapravo odnosi samo na “ki” dio pojma. Danas se Reiki prevodi kao duhovno vođena životna energija ili od duha vođena iscjeljujuća energija.

To pokazuje da Reiki energiju vodi viša inteligencija, a ne iscjeljuje čovjek. S inicijacijom mi postajemo samo kanal. Na nama je da postavimo namjeru, tj. da pozovemo Reiki da teče kroz nas, da budemo otvoreni na primanje i da dozvolimo da nas iscjeljuje. Isto vrijedi i za primatelja tretmana, čime se poštuje načelo poštivanja slobodne volje svakog ljudskog bića.

vrh

.

Kako Reiki djeluje

.
Reiki kao inteligentna energija koja prožima sve stvoreno uvijek radi na najviše dobro primatelja, bilo da se radi o fizičkim tegobama, mentalno-emotivnim stanjima ili čak o uzrocima na duhovnoj ili karmičkoj razini. Nikad neće raditi protivno slobodnoj volji pojedinca, što znači da ako na nekoj razini postoji otpor, tj. podsvjesna želja da se ostane bolestan ili u lošoj situaciji, ili ako na nivou duše postoji potreba za nekim problemom radi nekog učenja, Reiki neće ići protiv toga, ma koliko tvrdili da želimo promjenu. Zato Reiki traži povjerenje, predanost, strpljenje i ustrajnost u njegovoj primjeni.

Osim nekih “karmičkih” uzroka, većinu fizičkih bolesti uzrokuje stres. Medicina to naziva psihosomatskim uzrocima bolesti. Stres se odražava na “energetsko tijelo”, a ako potraje predugo počet će se manifestirati na fizičkoj razini kao neko oboljenje ili neki drugi problem. Iz tog razloga ne može se dovoljno naglasiti važnost redovitog opuštanja, povezivanja sa svojim pravim Ja i duhovnog razvoja kroz svakodnevnu meditaciju i primjenu Reikija, ali i tjelovježbu i zdraviju prehranu. Čest boravak u prirodi će prirodno obnavljati naš ki, jer ga preuzimamo iz prirode i od drveća. Ako u prirodi dodatno meditirate ili radite Reiki, učinak će biti umnogostručen.

Reiki kao energetska tehnika djeluje na sve razine bića i potiče unutrašnju sposobnost tijela da se samo iscijeli. Osim fizičkog tijela mi imamo i eteričko tijelo, emotivnu i mentalnu razinu, duhovno tijelo, itd. – to se naziva slojevima aure, tj. energetskim poljem koje obavija i prožima naše fizičko tijelo. U indijskoj tradiciji se protok energije (prane) kroz auru prikazuje sustavom čakri kao energetskih centara koji su povezani s tijelom i određenim organima i žlijezdama. U kineskoj i japanskoj tradiciji energija (chi, odnosno ki) teče sustavom meridijana, energetskih kanala na kojima se nalaze aktivne točke (akupunkturne točke), a hara (ili tan tien) se smatra središtem energije tijela.

Reiki može ublažiti simptome, ali će uvijek ići na iscjeljenje uzroka određene tegobe ili situacije i pokušat će potaknuti promjenu, što se može manifestirati u obliku “znakova” ili “poriva” da nešto trebate promijeniti u svojem mentalnom sklopu ili ponašanju. Poticaj za promjenu može doći i iz okoline, jer smo preko energije svi međusobno povezani. Budući da uzroci tegoba uvijek nastaju na finijim energetskim razinama i treba vrijeme da se počnu manifestirati u životu, redovito davanje Reikija samima sebi može iscijeliti te uzroke i prije nego se pojave. Zato je Reiki ulaganje i u svoju budućnost!

.

Boris Pecigoš, Reiki majstor i učitelj

vrh

.

Reiki tečajevi (inicijacije u tri stupnja Usui Reikija)

.
Reiki kod mene možete naučiti u tri stupnja na kojima ćete, osim teoretskog i praktičnog znanja, biti i inicirani (usklađeni) u Reiki energiju. Samo znanje bez inicijacije vas ne može učiniti Reiki praktičarem. Sposobnost kanaliziranja Reikija se tradicionalno prenosi s učitelja na učenika putem rituala inicijacije još od prvog učitelja Mikaoa Usuija.

Tečajevi su najčešće individualni (jedan na jedan), održavam ih uživo ako smo u istom gradu (Rijeka ili Zagreb), no moguće ih je održati jednako kvalitetno i na daljinu putem video veze.

Prvi stupanj (jap. Shoden: prvo učenje, prvo znanje) vas usklađuje s Reiki energijom kako biste je mogli pojačano kanalizirati i iscjeljivati sebe, bližnje, životinje i biljke polaganjem ruku te je koristiti i na druge načine za svoju dobrobit, poput energiziranja vode, hrane i predmeta, energetskog čišćenja, programiranja kristala i talismana, itd.
Cijena: 1.200 kn

Drugi stupanj (jap. Okuden: unutarnje znanje) vas osposobljava za rad na dubljim razinama bića pomoću tri sveta simbola i njihovih mantri. Naučit ćete iscjeljivanje na mentalno-emotivnoj razini i iscjeljivanje uzroka, iscjeljivanje na daljinu, iscjeljivanje prošlih trauma i karme, slanje energije za buduće događaje, uklanjanje negativnih vezanosti u odnosima, energetsko čišćenje prostora i postavljanje zaštite, energetsko programiranje, itd.
Cijena: 2.400 kn

Treći stupanj (jap. Shinpiden: mistično znanje, tajno učenje) je majstorski stupanj na kojem bivate inicirani u moćan majstorski simbol koji vas povezuje s najdubljim duhovnim razinama svojeg Jastva. Postajete i učitelj Reikija koji može podučavati i inicirati druge u ovaj divan sustav iscjeljivanja, samoostvarivanja i duhovnog razvoja.
Cijena: 4.400 kn

Boris Pecigoš, Reiki majstor i učitelj
boris.pecigos@gmail.com
+385923090550

.

Reiki stupnjevi

vrh

.

Obnavljanje Reikija (osvježavanje inicijacija i poznavanja tehnika)

.
Obnavljanje 1. stupnja.
Često susrećem osobe koje su inicirane u Reiki, ali ga više ne prakticiraju. Nije razlog što im se Reiki možda zamjerio, već je najčešće slučaj da su zanemarili važnost osobne energetske higijene zbog svakodnevnih obaveza. S vremenom su zaboravili položaje ruku ili kako se crtaju simboli, a izostanak prakse ih je odvojio i od osjećaja sigurnosti u svoj osjet energije. No, inicijacija se nije izgubila, oni su i dalje kanali za Reiki energiju.
Na ovom tečaju ćete osvježiti svoje poznavanje svih tehnika 1. stupnja i njihovu praktičnu primjenu (polaganje ruku na bolna mjesta, energiziranje hrane i predmeta, energetsko čišćenje i zaštita, i dr.). Tečaj uključuje i Reiju (energetsko osnaživanje, tj. reinicijaciju).
U slučaju da nismo u istom gradu, tečaj možete proći i na daljinu putem video veze.
Cijena: 600 kn

Obnavljanje 1. i 2. stupnja. Osvježit ćete svoje poznavanje Reiki simbola te svih tehnika 1. i 2. stupnja, kao i njihovu praktičnu primjenu (iscjeljivanje prošlih trauma, slanje energije na daljinu i u buduće događaje, energetsko programiranje, uklanjanje negativnih vezanosti i dr.). Tečaj uključuje i Reiju (energetsko osnaživanje, tj. reinicijaciju).
U slučaju da nismo u istom gradu, tečaj možete proći i na daljinu putem video veze.
Cijena: 1.200 kn

Boris Pecigoš, Reiki majstor i učitelj
boris.pecigos@gmail.com
+385923090550

.

Osvježite svoje znanje o Reikiju i poznavanje tehnika te se reinicirajte kroz Reiju

vrh

.

Reiki seanse (tretmani) za energetsku podršku ili iscjeljenje

.
Jednokratna seansa iscjeljivanja i podrške.
Slanje podržavajuće i iscjeljujuće Reiki energije za bilo koje područje na kojem želite poraditi, poput fizičkog zdravlja, stresa i opuštanja, postizanja unutarnjeg mira i sklada, jasnoće u mislima i koncentracije, energiziranja i jačanja volje, raznih emotivnih i psiholoških problema, popravljanja odnosa, uklanjanja toksičnosti među ljudima, kidanja veza (raspetljavanja loših odnosa, uklanjanja negativnih vezanosti za osobe, stvari ili situacije), iscjeljivanja prošlih trauma, skidanja uroka i magije (uklanjanja negativnih energija iz aure i postavljanja zaštite na osobu), energetskog čišćenja i zaštite prostora (kuće, stana ili ureda), rada na željama i ciljevima, slanja energije u predstojeće događaje za podršku, energetske pomoći umirućima, itd.
Prva seansa traje oko 60 minuta, a sljedeće na istu temu oko 30 minuta. Rade se na daljinu u vrijeme kada se možete umiriti i opustiti kako biste mogli osjetiti energiju i imati najbolji učinak.
Cijena za prvi pojedinačni integralni tretman s razgovorom i uvidima kroz zen karte (60 minuta): 600 kn
Cijena za svaki sljedeći pojedinačni tretman na istu temu (30 minuta): 300 kn

Serija od četiri seanse. Serija seansi se radi četiri dana za redom i ona je zapravo najbolji izbor kada se radi na nekom zahtjevnom problemu. Uključuje prvi integralni tretman s razgovorom i uvidima kroz zen karte (60 minuta) te praćenje i analizu senzacija u sljedeća tri tretmana (po 30 minuta).
Cijena: 1.200 kn
Preporučujem vam da nakon ove četverodnevne serije tretmana nastavite raditi na svom cilju ili problemu još neko vrijeme kroz tjedne energetske seanse (individualne ili grupne), ali i kroz samostalne meditacije, vizualizacije ili druge zadatke koje ću vam predložiti.

Grupne seanse. Održavaju se na daljinu svakog četvrtka u 22 sata u trajanju od 30 minuta. Potrebno je prijaviti se komentarom na post koji objavljujem četvrtkom ujutro na mojoj Facebook stranici Mystical Voyager te mi se tamo javiti privatnom porukom da definiramo na čemu ćemo raditi.
Cijena: 100 kn

Boris Pecigoš, Reiki majstor i učitelj
boris.pecigos@gmail.com
+385923090550

.

Energetsko iscjeljivanje na svim razinama tijela i aure

vrh

.

Energetsko čišćenje i zaštita prostora

.
Prostor u kojem živimo ili radimo ima utjecaj na sve koji u njemu borave. Energija prostora neminovno utječe na raspoloženje, međuljudske odnose, poslovni uspjeh, financije, pa čak i na zdravlje. Svaki prostor sadrži energiju koja ovisi o mjestu gdje se nalazi, o okruženju i o samom uređenju prostora. No, i ljudi koji u njemu borave ili koji dolaze u taj prostor kao gosti ispuštaju emotivne i misaone forme u prostor te se one mogu zadržavati u prostoru kraće ili dulje vrijeme i tako negativno utjecati na stanare. Relikti misaonih i emotivnih obrazaca mogu zaostati i od osoba koje su ranije živjele (ili radile) u tom prostoru, a čak i od umrlih osoba.

Najprije bi dom trebalo fizički očistiti i ukloniti suvišne stvari, tj. kramu koju ne koristimo, jer nas ona energetski blokira i poteže u prošlost te nam ne da ići naprijed. O tome sam već opširno pisao u članku Čišćenje krame iz svog životnog prostora. Zatim je potrebno učiniti i energetsko čišćenje prostora te ga zaštititi, tj. postaviti energetsku zaštitu koja će ga čuvati na astralnoj razini.

Problemi koje ćete primijetiti ako su u životnom ili poslovnom prostoru prisutne loše energije:

 • pretjerana emotivna razdražljivost
 • neobjašnjiv umor
 • manjak koncentracije i smanjena radna sposobnost
 • nesuglasice i svađe u obitelji
 • nemir i nesanica
 • osjećaj nevidljive “prisutnosti”, neobični zvukovi ili mirisi
 • osjećaj blokiranosti (kao da se ne možete pomaknuti s mrtve točke)
 • loši financijski rezultati

Kad očistite svoj prostor fizičkim pospremanjem i bacanjem krame te energetskom seansom i postavljanjem zaštite, sva polja života se energetski pokreću na bolje, jer energetske blokade u prostoru mogu vrlo negativno utjecati na poslovne prilike, ljubavni život ili zdravlje.

Dobrobiti energetskog čišćenja prostora:

 • uklanjanje negativnih energija, energetskih zaostataka negativnih događanja i teških emocija
 • uklanjanje loših misli i namjera drugih ljudi koje su usmjerene na vas i vaš dom
 • uklanjanje uroka, čini i crne magije
 • čišćenje prostora od energija prethodnih stanara i umrlih osoba
 • energetsko zdravlje prostora i stabilnost
 • zaštita prostora od budućih upada na energetskoj ili astralnoj razini
 • poboljšanje raspoloženja, odnosa u obitelji, financijskih prilika i drugog

Postoje brojne pomoćne tehnike kojima možete sami očistiti energije u prostoru. Popularne su metode postavljanja soli u kutove soba preko noći, kađenja kaduljom ili mirisnim štapićima, pljeskanjem ili zvučnim vibracijama zvona ili gonga. O jednostavnim osobnim metodama energetskog čišćenja i zaštite koje možete sami provesti sam već pisao ovdje.

Te metode su korisne za redovito održavanje energetskog zdravlja vašeg prostora, kao što svoj dom redovito usisavate i brišete prašinu. No, kao što na fizičkoj razini prostor traži “generalku”, tj. temeljito čišćenje iza namještaja i u kutovima u koje inače ne zadirete, tako je i na energetskoj razini važno prostor očistiti “dubinski” nekom energetskom tehnikom (Reikijem), preporučljivo na početku svakog novog godišnjeg doba.

Fizičkom i energetskom čistoćom dom ili poslovni prostor u kojem boravite možete učiniti ugodnim mjestom sigurnosti i topline međuljudskih odnosa te time iskoristiti svoj puni potencijal.

Jednostavne metode energetskog čišćenja i zaštite (pdf)
Feng Shui čišćenje krame iz svog životnog prostora (pdf)

.

.

Moja usluga koju me možete zatražiti uključuje sljedeće:

Uklanjaju se negativne energije, zaostaci negativnih događanja, loše misli i namjere drugih ljudi, teške emocije, uroci, crna magija i slično te se postavlja zaštita. Postupak uključuje: energetsko čišćenje prostora (životnog prostora poput kuće ili stana, ili poslovnog prostora) + čišćenje i zaštita svih ukućana. Odnosi se na samo jedan prostor i samo na ukućane (osobe koje žive u tom prostoru).
Postupak provodim na daljinu tijekom jedne noći, uz vaše jednostavno aktivno sudjelovanje u toj seansi.
Cijena energetskog čišćenja i zaštite: 600 kn

Boris Pecigoš, Reiki majstor i učitelj
boris.pecigos@gmail.com
+385923090550

.

Energetsko čišćenje i zaštita prostora

vrh

.

Mogućnosti plaćanja

.

 • uplatom na račun putem internetskog bankarstva
 • uplatom na račun u poslovnicama pošte, banke ili fine
 • kreditnim i debitnim karticama putem online autorizacije
 • PayPal-om (u eurima)
 • gotovinom na tečajevima

vrh

Create a website or blog at WordPress.com