VISION QUEST

Vision Quest je mistično iskustvo poniranja u sebe u potrazi za odgovorima, usmjerenjem i podrškom koja vam je potrebna za ostvarenje nekog konkretnog cilja. To je intenzivno “istraživanje duše” (soul searching) na posebnim energetskim mjestima u prirodi koja sam otkrio na svojim mističnim putovanjima prirodom, tj. svjesnim planinarenjima, koja organiziram od 2009. godine.

Vodim vas na ugodno i lagano hodanje prirodom (planinskim šumama i pašnjacima ili uz jezero, rijeku ili more) kako biste prije svega bili podržani njenom moćnom energijom. Tijekom hodanja često radimo stanke na kojima vas vodim kroz različite introspektivne meditacije i energetske vježbe te kroz nježnu tehniku otpuštanja napetosti i stresa pohranjenih u mišićnom tkivu i fasciji, a sve uz energetsku podršku kroz Reiki tehniku. Dobivate i uvide kroz moje čitanje iz Oshovih zen karata te kroz poruke vaših animalnih vodiča, druidske poruke biljaka i životinja ili neke druge orakule. Uronjeni u energiju prirode prije svega uživate svim svojim čulima, ali postajete otvoreni i na doživljavanje, prihvaćanje i primanje svega što se pojavi u vama i izvan vas, jer to će biti manje ili više jasni znakovi i odgovori na temu s kojom dolazite na radionicu.

Na Vision Quest radionici ćete primiti blagodati putem sljedećih elemenata:

 • razgibavanje na početku radionice sa svrhom fizičke, mentalne i energetske pripreme za iskustva koja predstoje;
 • postavljanje konkretnog cilja, namjere ili osobne svrhe radionice (npr. rješavanje nekog problema, oslobađanje od nekog psihičkog ili emotivnog tereta, pomoć u donošenju neke važne odluke, itd.);
 • određivanje vašeg animalnog vodiča (totema) koji će vas voditi kroz radionicu;
 • nekoliko vođenih meditacija na odabranim mjestima, u tzv. “mjehurićima prirode” koji zrače pozitivnom energijom;
 • povezivanje sa svojim unutarnjim vodičem i sa svojom “sjenom” te dobivanje njihovih poruka ili smjernica;
 • stvaranje mandala od nađenog materijala, kamenih stupova ili labirinata, s nekom obrednom svrhom koju određujemo na radionici;
 • ritualni prolasci kroz izrađene labirinte ili uspostavljanje energetskog kontakta sa zemljom na posebnim točkama u prirodi;
 • energetska podrška Reiki tehnikom u svim meditacijama i ritualima;
 • stjecanje uvida u situaciju, odnos, problem ili dilemu koja vas muči te dobivanje smjernica i odgovora koje tražite kroz detaljno individualno čitanje iz Oshovih zen karata;
 • svjestan hod u tišini na određenoj dionici staze;
 • otklanjanje svježih i starih trauma i blokada vezanih uz postavljeni cilj radionice pomoću nježne i ugodne tehnike otpuštanja napetosti i stresa pohranjenih u mišićnom tkivu i fasciji (myofascial unwinding);
 • istezanje na kraju radionice sa svrhom integriranja doživljenih fizičkih i energetskih iskustava.

Radionicu održavam tek po iskazanom interesu (vašem pozivu). Vaša grupa može biti od dvije do četiri osobe. Ako želite doći na radionicu, preporučujem vam da animirate i povedete nekoga od svojih prijatelja ili znanaca pred kojima vam neće biti problem otvoriti se, jer na radionici ćete zaranjati duboko u sebe i ponekad iznositi intimne detalje važne za razrješavanje vaše problematike koju postavite kao temu radionice.

Zbog epidemije COVID-19 i ograničenja kretanja radionice Vision Quest do daljnjeg održavam isključivo 1 na 1 (dakle, individualno za samo jednu osobu), s razmakom između radionica od 14 dana i na području Velog vrha u Rijeci.

Ne trebate biti planinar za ovu radionicu! Rutu prilagođavam vašoj kondiciji. Radionicu najčešće održavam na Land art stazi na Učki, ali moguće lokacije su i brdo Kamenjak kod Grobničkog polja, kanjon Vela draga na Učki, Zeleni vir i Vražji prolaz kod Skrada u Gorskom kotaru, kanjon Kamačnika kod Vrbovskog u Gorskom kotaru, 500 Horvatovih stuba na Medvednici, Staza kneževa kod Budinjaka na Žumberku i druge po dogovoru.

Cijena radionice: 750 kn / €100 po osobi

Mogućnosti plaćanja:

 • uplatom na račun putem internetskog bankarstva
 • uplatom na račun u poslovnicama pošte, banke ili fine
 • kreditnim ili debitnim karticama putem online autorizacije
 • PayPal-om (u eurima)

Boris Pecigoš
boris.pecigos@gmail.com
+385923090550
Rijeka

.

Stapanje s energijom prirode

vrh

.

Dobrobiti svjesnog boravka u prirodi

.
Iscjeljujuću moć prirode, šuma, livada, planina, stijena, jezera, rijeka i mora poznavali su već drevni narodi i plemena, a posebno njihovi svećenici, druidi, vračevi i šamani. Njihova povezanost s “duhovima prirode” bila je odraz njihovih vjerovanja i štovanja božanstava; to je bio pokušaj objašnjavanja pojava u prirodi i davanja smisla njihovim životima. Ipak, bili su u kontaktu s prirodom i sigurno su osjećali ono oku nevidljivo. Moderan način života odvojio je čovjeka od tog izvora, a one rijetke trenutke koje i provede u prirodi najčešće ne usmjerava svjesno na sve blagodati koje ona pruža.

Osim očigledne dobrobiti za vaše fizičko zdravlje, kondiciju, snagu, izdržljivost, mršavljenje, poticanje cirkulacije i slično, hodanje šumom i prirodom produbljuje disanje koje vjetri pluća i osvježava cijelo vaše tijelo i sve organe, a intenzivnije pomicanje ošita masira unutrašnje organe i potiče zdravu peristaltiku crijeva.

Kako se i mozak opskrbljuje većom količinom kisika psihički zamor nestaje, misli se bistre, a lučenjem hormona endorfina poboljšava se i raspoloženje te vrlo lako iz stanja umora, bezvoljnosti, apatije i depresije prelazite u stanje dobrog raspoloženja. Čak i ako poslije hodanja osjećate fizički umor i laganu upalu neuvježbanih mišića, dobrobit daleko premašuje te male neugodnosti. Zapravo, taj umor će vam omogućiti vrlo dobar, zdrav i dubok san.

Priroda iscjeljuje i na dubljoj razini, izvlači iz vašeg energetskog sustava “mrtve” i nepotrebne rezidue raznih emotivnih, psiholoških i drugih procesa ili svakodnevnih zbivanja i interakcija s drugima te osvježava vaše biopolje ili auru (“puni vam baterije”). Priroda vibrira na 10,5-11,5 Hz, što odgovara frekvenciji moždanih alfa valova koji se javljaju u stanju duboke opuštenosti i predstavljaju most između svjesnog i nesvjesnog. Boravkom u prirodi vaša moždana aktivnost spontano počinje rezonirati s titranjem prirode.

Priroda vam pomaže biti uzemljenima i ukorijenjenima poput stabala u šumi. Stabilnost i povezanost s materijalnom, fizičkom i konkretnom dimenzijom postojanja, a u čemu vas podržava “energija zemlje”, osnovni je preduvjet za uspješno nošenje sa životom, savladavanje svakodnevnih izazova i problema te za realizaciju svojih ciljeva.

Na mojim radionicama u prirodi spontano počinjete usmjeravati pažnju na sve aspekte boravka u prirodi kako biste vrijeme koje provedete u njoj maksimalno iskoristili za vlastitu dobrobit, a koju vam priroda tako nesebično nudi. Obraćate pažnju na noge i stopala dok pazite gdje stajete, što vam pomaže da budete prisutni u sadašnjem trenutku. Usmjeravate pažnju samo na ono što trenutno vidite, čujete, njušite, kušate, opipavate ili osjećate. Promatrate detalje krajolika kroz koji se krećete, osluškujete tišinu šume i zvukove kojima priroda obiluje, mirišete cvijeće, drveće, zemlju, kušate plodove prirode i pijete čistu izvorsku vodu, a sve to vam pomaže biti prisutnima. Bosi hodate mekim travnjakom ili umačete noge u svježi planinski potok, što je pomoć kod uzemljavanja i “punjenja baterija”. Dodirujete i opipavate kamenje i stijene, koru drveća i zemlju, grlite drveće i ukorijenjujete se s njegovim korijenjem, valjate se u lišću ili snijegu – povezujete se s prirodom na direktan i taktilan način.

Svime time dozvoljavate djetetu u sebi da se igra, da se slobodno i otvoreno izrazi te da doživi iskonsku radost i zadovoljstvo. Sve to i mnogo više od toga čini svjesni boravak u prirodi nezaboravnim iskustvom.

.

Od 2009. godine vodim “svjesna planinarenja”, “svjesna bivanja u prirodi” ili “mistična putovanja prirodom”, kako sam sve nazivao isto iskustvo boravljenja u prirodi na moj osobit način. Shvatio sam da je svjesni boravak u prirodi moja vrlo učinkovita “psihoterapija”, da me duhovno hrani i uzdiže, da mi pruža redovitu i zdravu tjelovježbu na svježem zraku te da usput zadovoljava i moju potrebu za druženjem uz puno smijeha u dobrom društvu. U prirodi pronalazim svoj mir. To kroz ove radionice prenosim i na vas!

Vision Quest radionice su strogo koncipiran i vrlo intenzivan oblik radionica u prirodi s ciljem mističnog iskustva poniranja u sebe u potrazi za odgovorima, usmjerenjem i podrškom koja vam je potrebna za ostvarenje nekog konkretnog cilja. To je intenzivno “istraživanje duše” (soul searching) kroz različite meditacije i druge tehnike. Ovu radionicu najčešće održavam na Land art stazi na Učki zbog duhovnog i energetskog značaja točaka na toj stazi, no, moguće su i druge lokacije po dogovoru. Opširnije…

Mystical Voyage radionice, tj. “mistična putovanja prirodom” (ranije “svjesna planinarenja”), spontaniji su, blaži i cjenovno povoljniji oblik radionica u prirodi s ciljem svjesnog boravka u prirodi, uživanja u njenim ljepotama, fizičke aktivnosti, igre, opuštanja, regeneracije, energetskog pročišćavanja, “punjenja baterija”, energetske podrške nekom vašem cilju, ostvarivanja zen prisutnosti u sadašnjem trenutku, postizanja osjećaja radosti, mira, zadovoljstva i ispunjenosti te ugodnog i veselog druženja. Nastojim ih održavati svaki put na nekom drugom mjestu koje je često i meni novo i nepoznato. Odlično se orijentiram u prirodi, a istovremeno budem intuitivno vođen prema skrivenim i tajanstvenim predjelima, tzv. “mjehurićima prirode” – prelijepim, čarobnim i mističnim mikropodručjima koja zrače ugodnim i pozitivnim energijama. Opširnije…

Pogledajte članak u Sensi, videoprilog u Dobro jutro Hrvatska i ostala videa sa svjesnih bivanja u prirodi da biste stekli mali uvid kako izgledaju moja iscjeljujuća vođenja u prirodi.


.
Prijavite se za primanje pozivnica na Mystical Voyage radionice u prirodi:

vrh

.

.

.

.

.

vrh

Create a website or blog at WordPress.com